Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου



ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
(
Πίνακας Αποδεκτών)
                  ΘΕΜΑ:

               «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής».
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα
(Ταχ. Διεύθυνση :Προσοστσάνη 66200)

στις 02.01.2011, 
ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., 
ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 
του Ν. 3852/ 2010 ,  
εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»



Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87 Α/7-6-2010) : 

«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»,  

παρακαλούμε όπως προέλθετε στη συγκρότηση σε σώμα με την εκλογή του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα με διετή θητεία.
Επίσης στη συνέχεια σας παρακαλούμε όπως προχωρήσετε και στην εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του ιδίου νόμου.
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η παρακάτω:
Ι. Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου  

Γενικά
-          Η συνεδρίαση για την εκλογή του Προεδρείου, καθώς και για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ακολουθεί, είναι ειδική και πραγματοποιείται μόνο για το σκοπό αυτό, δηλ. μετά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των ως άνω επιτροπών, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για άλλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
-          Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου δεν είναι υποχρεωτικά δημόσιες. Τούτο διότι η συγκρότηση των οργάνων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παύει να συνιστά εσωτερικό λειτουργικό θέμα του οικείου ΟΤΑ, που δεν υπακούει, υποχρεωτικά, στο δημόσιο χαρακτήρα της οικείας συνεδρίασης, χωρίς όμως τούτο να αποκλείεται, εφόσον αποφασισθεί από το ίδιο το Συμβούλιο.
Ψηφοφορία Γενικά
-          Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγουν χωριστά για κάθε αξίωμα τα μέλη του Προεδρείου με μυστική ψηφοφορία. Δηλαδη η ψηφοφορία διενεργείται με ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων.
Το συμβούλιο εκλέγει σε δύο διακριτές φάσεις, στην ίδια συνεδρίαση:
 Τον Πρόεδρο, ο οποίος αναδεικνύεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του
Δημοτικού Συμβουλίου  
Τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος αναδεικνύεται από την παράταξη της μείζονος
μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τον Γραμματέα, ο οποίος αναδεικνύεται από όλες τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας, τότε ο Γραμματέας προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφία.........ΚΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου